MBMO Group

De opkomst van Von DoreN: het noorse LUXUEUZE horlogemerk

Hoe het allemaal begon

Von Doren is een opkomend horlogemerk met torenhoge ambities. Het bedrijf werkt er hard aan om een gerespecteerd horlogemerk te worden op het wereldtoneel. Wij als MBMO Group waren al snel overtuigd van de grootse toekomstplannen van de Noorse horlogefabrikant. 

Een mooi verhaal vertellen is voor oprichter Øyvind Von Doren Asbjørnsen ook niet zo moeilijk. Bij Øyvind – die eveneens filmproducent is – zit verhalen vertellen in zijn bloed. Dat hij graag dingen creëert met een betekenis is niet alleen terug te vinden in zijn documentaires, films en series. Ook achter ieder horloge wat Von Doren uitbrengt schuilt een fascinerend verhaal vol historie.  

Oprichter Øyvind Von Doren Asbjørnsen heeft een speciale relatie met mooie uurwerken. Het begon allemaal op twaalfjarige leeftijd toen hij het geliefde Zwitserse horloge van zijn overgrootvader in bezit kreeg. Bij de jonge Von Doren wekte het een uitzonderlijke passie voor polshorloges op. Hoewel hij nog maar 12 was, begon hij met passie te lezen over opmerkelijke uurwerken. Nietsvermoedend bloeide bij deze jonge man een passie op die voorbestemd was om een leven lang mee te gaan.

Tegenwoordig creëert het Noorse Von Doren exclusieve,  hoogwaardige uurwerken met een vintage flair. Het bedrijf, opgericht in 2016, haalt veel inspiratie uit de indrukwekkende natuur die Aalesund, de geboortestad van Øyvind VonDoren, omringt. De havenstad, die in het geografische gebied van Norge ligt, wordt omringd door spannende fjorden, bergen en watervallen. Het is ook bekend om zijn kenmerkende artistieke gebouwen en romantische uitstraling.

De horloges

Elk polshorloge van Von Doren is geïnspireerd op het Noorse erfgoed en is tot leven gebracht door de beste Zwitserse uurwerken. Elegantie en ingetogen verfijning zijn kenmerken van de horloges. De kasten zijn van topkwaliteit en gemaakt van chirurgisch staal. Het gebruik van dubbel koepelvormig saffierkristalglas in alle horloges, behalve Runde, zorgt voor uurwerken die er niet alleen geweldig uitzien, maar ook een robuustheid bieden die hun verfijnde uiterlijk verloochent. 

De merkbelofte van Von Doren is om een gevoel van uniciteit te bieden met elegante, hoogwaardige horloges met een vleugje vintage flair. 

Benieuwd of uitbreiden naar Thailand ook voor u interessant kan zijn?

Drink een kop koffie op kantoor of plan een online gesprek in.

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking met MBMO Group? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. 

De uitbreiding van het merk

Von Doren is de laatste jaren hard bezig geweest met de uitbreiding van het merk. Kijkend naar enkel Noorwegen heeft het horlogemerk al 14 verschillende retailers. Deze retailers variëren van fysieke winkels tot grote online webshops door het hele land. Ook op internationaal niveau wint Von Doren snel terrein. De horloges zijn momenteel al te vinden in de Verenigde Staten, Japan, Denemarken, Thailand, Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Het Verenigde Koninkrijk en het geboorteland zelf uiteraard. Nieuwe landen voegen zich in rap tempo toe aan het internationale portfolio van het horlogemerk. Het bedrijf ziet in dat er ook buiten de Noorse grenzen kansen liggen en veel potentiële klanten. Von Doren is fanatiek op zoek naar nieuwe retailers zodat het bedrijf kan bouwen aan zijn internationale bekendheid. 

De samenwerking

Onze jonge samenwerking met Von Doren gaat tot heden erg voorspoedig. Als gedreven distributeurs in Thailand en de Benelux dragen wij bij aan de internationale expansie van het merk. Ons team is hard bezig geweest met het bouwen van de website in zowel Thailand als de Benelux. Daarnaast zijn onze content marketeers iedere dag hard bezig met het maken van unieke posts over de horloges, het merk en de achterliggende verhalen. Onze sociale kanalen blijven groeien en sturen relevante bezoekers door naar de webshops. Ten slotte hebben wij in augustus 2022 onze eerste fysieke Von Doren winkel geopend in het luxewinkelcentra Siam Discovery, Bangkok. De luxe shoppings mall is een echte eye catcher met meer dan 400 winkels en ruim 80.000 tot 100.000 bezoekers per dag.

Socials van Thailand

Socials van de Benelux

nl_NLDutch
MENU