MBMO Group

MBMO Group biedt ondernemers op maat gemaakt advies en ondersteuning

Ondernemen in thailand

Waarom Thailand?

Thailand is de tweede economie in Zuidoost-Azië en ligt in het hart van de ASEAN-regio: de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties. Met een gecombineerd bruto nationaal product van meer dan $ 3,5 biljoen (2021), is de ASEAN-regio een economische grootmacht. En de regio groeit door. De dynamische en snelgroeiende ASEAN-landen bieden internationale ondernemers dan ook veel kansen. 

Thailand exporteert alleen al voor 3,5 miljard euro naar Nederland en importeert voor 1 miljard van Nederland. Thailand is dan ook zeer interessant voor ondernemers als logistieke hub, maar ook de toenemende koopkracht biedt zakelijke kansen. Het inkomen van de Thaise bevolking is de laatste vier decennia enorm gestegen. Daarnaast groeide ook de economie het laatste jaar met 7,5%. Zeker de markt voor voedsel en consumenten producten doen het goed, met een jaarlijkse groei van 10%.

Door de economische groei in het land blijft de detailhandel groeien. Maar minstens zo opvallend is de e-commercemarkt in Thailand. Steeds meer mensen hebben toegang tot internet op hun smartphone en social media is razend populair. Social media kan dan ook steeds vaker worden ingezet als verkoopplatform.

In Thailand zijn er diverse kansrijke sectoren voor ondernemers, zoals de voedingsindustrie en de markt voor luxegoederen

ondernemen in Thailand

Uw product in Thailand?

Bent u op zoek naar een bedrijf dat de distributie van uw product in Thailand kan verzorgen? MBMO Group is hiervoor de aangewezen partij. Wij hebben vestigingen in Nederland en in Thailand. Met de jaren ervaring die wij hebben opgebouwd, kunt u uw distributie met een gerust hart aan ons overlaten. Als betrouwbare en ervaren distributeur garanderen wij een succesvolle toetreding tot de Thaise consumentenmarkt.

Feiten en cijfers Thailand

De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Bangkok is het Thaise epicentrum van de handel en is de drijvende kracht achter de investeringen en ontwikkelingen van het land. 

Ons kantoor in Thailand is gevestigd in het district Bang Khae in Bangkok. 

De officiële taal in Thailand is Thai. 

Thailand kent een bevolkingsaantal van ruim 69 miljoen inwoners (gemeten in 2020). 

De Baht is de nationale munt van Thailand. De Thaise Baht is ook bekend onder de afkorting THB en is herkenbaar aan het ฿ symbool. 

Thailand is een zeer collectivistisch land. Dit houdt in dat er vaak wordt gedacht in de ‘wij’-term, terwijl westerse culturen eerder neigen naar de ‘ik’-term. Het is voor de Thai belangrijk om bij een groep te horen en gezichtsverlies wordt zo veel mogelijk vermeden. Persoonlijke relaties zijn de sleutel tot het zakendoen in Thailand. Het kan dan ook tijd kosten om zakelijke relaties op te bouwen, maar met geduld en de juiste aanpak is er veel succes te behalen in Thailand.

Benieuwd naar de zakelijke kansen in Thailand?

We vertellen graag wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf.
nl_NLDutch
MENU