MBMO Group

4 redenen waarom uitbreiden naar Bangkok een uitstekende optie kan zijn voor uw merk

1. Bangkok is de stad van het bruisende leven

Er zijn veel redenen waarom Bangkok een perfecte uitbreiding van uw doelmarkt zou kunnen zijn. Bangkok is een stad met talloze mogelijkheden. De stad heeft het allemaal en is gevuld met talloze verschillende culturen en individuen die ieder hun eigen gebruiken en behoeftes hebben. Bangkok wordt de metropool van Zuidoost-Azië genoemd, het economische centrum van Thailand en de kern van de investeringen en ontwikkelingen in de regio. De economie van de stad staat voor 49% van het BBP. Met andere woorden, de helft van de marktwaarde van alle afgewerkte goederen of diensten die in Thailand worden geproduceerd, wordt in Bangkok gemaakt.

Zoals veel opkomende economieën in de regio, is Thailand een snelle verstedelijking ondergaan. Volgens de Verenigde Naties is het aandeel van de stedelijke bevolking van Thailand in 2015 gestegen tot 50,4% – tegen 38,8% in 2006 – waarbij de meeste groei zich concentreerde rond de regio Bangkok. Momenteel wordt de bevolking van het gebied rond Bangkok geschat op 19 miljoen mensen, daarom is Bangkok een van de grootste steden in Zuidoost-Azië.

Wij als MBMO Group zijn al meer dan x jaar actief in Bangkok. Onze meertalige specialisten begrijpen het land en zijn consumenten als geen ander. Door de jaren heen hebben we geleerd dat Thailand en vooral Bangkok een consumentenmacht is om rekening mee te houden. De algehele groei is echter iets trager in vergelijking met de snel ontwikkelende economieën zoals Bangladesh, India en Bhutan. Toch hebben wij nog steeds twee nichemarken (luxemarkt en premium voedingsproducten) geïdentificeerd die een veelbelovende groei bevatten, zoals te zien is in andere sneller opkomende landen.

2. Thaise consumenten houden van westerse merken

In dit blog hebben we vier redenen verzameld waarom het opkomende hart van Zuidoost-Azië de ideale locatie zou kunnen zijn om uw producten te verkopen. Te beginnen met de belangrijkste reden: de uitzonderlijke liefde voor westerse merken. De bestedingen aan westerse merken groeien, met name aan producten met een focus op gemak, kwaliteit en een hoog serviceniveau. De belangrijkste reden is het toenemend aantal vermogende consumenten. De mensen in Bangkok hebben simpelweg meer om uit te geven aan luxe producten en andere premium artikelen. Dit extra inkomen wordt deels besteed aan de populaire westerse designermerken. De liefde voor westerse merken is eigenlijk zo groot dat de mensen uit Bangkok de wereldtopmerken als Gucci, Louis Vuitton en Prada als maatstaf voor kwaliteit gebruiken. De luxe winkelcentra van het benoemde merk zijn bijna volledig gevuld met ’s werelds meest bekende namen. Veel westerse bedrijven hebben hun aanwezigheid in Oost-Azië fors uitgebreid, het nieuwe luxeparadijs genaamd Thailand is geen uitzondering.

Het feit dat Thailand wordt beschouwd als een van de meest patriottische landen in Azië, betekent niet dat een product dat in Thailand is gemaakt een voorkeur heeft voor de consument. Integendeel, de consument denkt niet alleen dat de kwaliteit van westerse producten hoger is, maar geeft ook een gevoel van status. Dit komt door hun voordeel dat ze geassocieerd worden met popcultuur, online influencers en beroemdheden, die vaak de trends bepalen onder de regionale kopers in de omgeving van Bangkok.

Door de uitzonderlijke liefde voor wereldwijde designermerken zijn in Bangkok veel vervaagde merken uit Europa en de VS weer tot leven gewekt. De labels richten zich op het groeiend aantal vermogende consumenten die net als veel Aziatische landen extreem status- en merkbewust zijn. Neem bijvoorbeeld onze eigen partner Zippo, die al eeuwenlang op de westerse markten staat. Sinds Zippo de Aziatische markt betrad, zijn de groeicijfers niet vergelijkbaar met andere regio’s. De Aziatische markt is verreweg de snelst groeiende voor Zippo. Hoewel de doelmarkten in de VS en Europa al verzadigd zijn, laten markten zoals Thailand nog steeds veelbelovende cijfers zien.

Benieuwd of uitbreiden naar Bangkok ook voor u interessant kan zijn?

Drink een kop koffie op kantoor of plan een online gesprek in.

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking met MBMO Group? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. 

3. De luxe winkelcentra in Bangkok bieden veel potentie

De tweede reden waarom uw product het heel goed zou kunnen doen in het hart van Zuidoost-Azië, is de enorme hoeveelheid luxe warenhuizen. Bangkok staat bekend om de ongelooflijke luxe winkelcentra met honderden verschillende luxe merken. De hoofdstad heeft meer dan 80 van deze prachtige winkelcentra, verspreid over de stad. De aantallen nemen nog elk jaar toe. Het kwaliteitsniveau van de winkelcentra is niet te vergelijken met degene die we kennen in Europa, de VS of Canada. Wij als MBMO Group maken goed gebruik van deze mooie warenhuizen. Onze Thaise specialisten hebben langdurige relaties opgebouwd met veel van deze luxe winkelcentra. Vooral voor onze (potentiële) partners die luxe goederen verkopen, zijn deze winkelcentra de perfecte locatie om hun producten te verkopen.

Neem bijvoorbeeld Icon Siam dat dagelijks meer dan 150.000 bezoekers trekt. Bovendien zegt de directeur Chaiwatsirikul dat hij verwacht dat dit aantal tegen het einde van 2022 met 10-20% zal groeien. Het winkelcentrum heeft meer dan 7000 winkels, waaronder Michelin-restaurants, bars, winkels en zelfs shows. Het is moeilijk in woorden uit te drukken hoe prachtig dit winkelcentrum werkelijk is. Als je meer wilt zien over Icon Siam, bekijk dan deze video en zie hoe massief en luxe deze eyecatcher is.

4. De lonen van de bevolking in Bangkok blijft stijgen

De derde reden waarom Bangkok interessant kan zijn voor uw merk zijn de stijgende lonen van de consumenten. We wezen u er al op dat het aantal vermogende consumenten groeit. De fundamentele oorzaak zou de welvarende economie van Thailand zijn. Vooral in Bangkok zien we dat de economie bloeit en nieuwe banen en welvaart creëert. Eigenlijk doet de economie van Bangkok het zo goed dat de gemiddelde lonen in Bangkok veel hoger zijn dan in andere gebieden. Momenteel is het jaarsalaris in Bangkok bijna twee keer zo hoog als het algemene landelijke gemiddelde. Dit betekent dat mensen uit Bangkok simpelweg gezegd meer geld uit te geven hebben aan goederen zoals luxe artikelen.

5. Bangkok is het logistieke knooppunt van de ASEAN-regio

De vierde reden zijn de logistieke voordelen van de hoofdstad. Allereerst is Bangkok het perfecte logistieke knooppunt om producten in de hele ASEAN-regio te verkopen. Thailand ligt in het centrum van Zuidoost-Azië waardoor het heel gemakkelijk is om producten naar de buurlanden te distribueren. Ook kan de enorme haven van Bangkok jaarlijks meer dan 1,5 miljoen zeecontainers aan.

Ten tweede zijn veel buitenlandse logistieke bedrijven zoals UPS en DHL in de metropool gevestigd. De internationale bedrijven zagen de nog enigszins onontwikkelde logistieke sector van Bangkok als een enorme kans en vonden hun weg naar de stad. Nu kan Bangkok profiteren van tal van logistieke bedrijven en hun vaak ongeëvenaarde diensten.

Bangkok is de ideale keuze voor internationale expansie

Samengevat Thailand heeft veel verschillende redenen waarom het een perfecte verlening van u doelmarkt zou kunnen zijn. Naast de vier redenen die zojuist in dit artikel zijn besproken, zijn er natuurlijk talloze redenen waarom uw producten in Bangkok heel goed zouden kunnen verkopen. Wij gaan graag op zoek naar de mogelijkheden voor uw product in deze bloeiende stad.

nl_NLDutch
MENU