MBMO Group

Kom meer te weten over onze bedrijfsvoering

Bekijk onze werkwijze

Uitbreiden naar het buitenland kan zeer winstgevend zijn, maar brengt veel uitdagingen met zich mee. Met name toetreden tot de Thaise markt kan erg ingewikkeld zijn. Een betrouwbare zakenpartner met diepgaande kennis en ervaring is van uiterst belang. Wij zijn deze zakenpartner voor westerse ondernemers met ambities in Zuidoost-Azië. MBMO Group werkt samen met zowel Nederlandse als internationale bedrijven en ondersteunt hen gedurende het gehele proces.

De MBMO Group heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. Steeds meer westerse ondernemers ontdekken de groeikansen in de Zuidoost-Aziatische regio. Bij MBMO Group spelen wij hier samen met deze ondernemers op in. Wij spreken de taal van de ondernemers en begrijpen de westerse handelswijze, maar weten ook exact hoe we moeten handelen in Thailand. We beschikken over een team van Nederlandse en Thaise professionals, we hebben een kantoor en uitgebreid distributiecentrum in Bangkok en we weten exact hoe we moeten omgaan met wet- en regelgeving. 

Eerste contactmoment

Bij het eerste contactmoment is het belangrijk om helder te krijgen wat wij voor u zouden kunnen betekenen. Is er een match tussen onze bedrijven? Welke ambities heeft u voor uw bedrijf? Gedurende het gesprek wordt duidelijk of er een goede fit is tussen de organisaties. 

Haalbaarheidsonderzoek

Bij wederzijds interesse wordt er een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek is belangrijk om te bepalen of de samenwerking uitvoerbaar en rendabel is. Bij een positieve uitkomst gaan we over tot een distributieovereenkomst. 

Marktonderzoek

Mits alle resultaten in het haalbaarheidsonderzoek positief uitvallen, wordt overgegaan op een marktonderzoek. In dit onderzoek wordt zoveel mogelijk informatie verzameld over de potentiële klanten en de markt.

Plan van aanpak

Wanneer de eerste drie stappen doorlopen zijn en er een interne en externe analyse heeft plaatsgevonden, kunnen wij in samenwerking met u de specifieke acties gaan uitschrijven. Dit is de laatste stap voor het praktiseren van de samenwerking. Belangrijk is hier dat de laatste onduidelijkheden weggenomen worden. 

Regelen van de benodigde licenties

Het regelen van de benodigde licenties en andere administratieve handelingen kunnen binnen de Thaise grenzen voor nieuwkomers wel eens voor problemen zorgen. Gelukkig zijn wij bij MBMO Group bekend met wet- en regelgeving en hebben wij de nodige contacten die ons verder kunnen helpen. 

Marketingstrategie vormgeven

Wanneer we de nieuwe markt gaan betreden, doen we dit uiteraard niet zonder een gericht plan. Voordat het product in Thailand verkocht zal worden, bepalen we eerst de marketingstrategie. Het plan wordt opgedeeld in een online en offline marketingplan. De marketingstrategie dient als rode draad gebruikt te worden voor de marketinginstrumenten.

Opzetten en uitbreiden van de verkoopkanalen

Indien alle stappen in het proces zijn doorlopen, is het tijd voor de commerciële exploitatie: het daadwerkelijk verkopen van de producten. Hiervoor gebruiken wij ons netwerk van e-commerce platforms, websites en onze retailpartners.

nl_NLDutch
MENU